Virtual Reality Experience

Zilver Dutch VR Award!

Friday 10 March 2017

Easysee wint prestigieuze Dutch VR Award met virtual reality oplossing voor architecten

HENGELO / VELDHOVEN – Het Hengelose bedrijf Easysee heeft gisteravond de tweede prijs gewonnen tijdens de prestigieuze Dutch VR Awards. Easysee overtuigde de jury met een virtual reality-oplossing voor architecten en projectontwikkelaars, dat het mogelijk maakt dat mensen met een 3D bril zelf al lopend een ontwerp ervaren.

Easysee heeft de afgelopen twee jaar een product ontwikkeld waarmee iemand met een 3D-bril – op zijn eigen benen, draadloos en vrij – onbeperkt kan rondlopen in een virtuele wereld. Een meer levensechte ervaring bestaat er nog niet. Bij veel virtual reality uitvindingen die tot nu toe waren ontwikkeld is de gebruiker gebonden aan een vaste plek of een computerscherm. Dat geldt niet voor de innovatie van Easysee. Deze wordt daarom vooral gebruikt door architecten en projectontwikkelaars, die op deze manier een ontwerp dat alleen nog op de tekentafel bestaat, tot leven kunnen wekken en er hun klanten echt doorheen kunnen laten lopen. Een unicum, vond ook de jury van de Dutch VR Awards. Met de tweede prijs liet Easysee virtual reality-projecten van onder meer Aegon, VPRO, Océ en Mysteryland achter zich.

Voor een zaal vol vakgenoten en experts uit het VR-vakgebied, die zich gisteravond hadden verzameld in Veldhoven nam directeur Ton van Netten de zilveren Dutch VR Award in de categorie VR and AR Innovations in ontvangst. De jury beloonde Easysee vanwege het concept, de technische realisatie, de gebruikersbeleving, de impact op VR-gebied en de mate van uniekheid. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de derde dag van Virtual (R)evolution 2017, een vakbeurs en congres over virtual reality technologieën.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest