Easysee bedrijfsvideo play button video

over ons

Easysee is een virtual reality bureau die het voor (interieur) architecten en (toekomstige) woningbezitter mogelijk maakt om het ontwerp van een woning of inrichting driedimensionaal en in virtual reality te bekijken.

Easysee maakt hiervoor gebruik van meerdere VR technieken, maar is uniek in het gebruik van Easy2see VR. Easy2see VR maakt het mogelijk om op te staan uit je stoel en met behulp van je eigen benen en de Easy2see module rond te lopen door de virtuele wereld.

Naast het gebruik van Easy2see VR zijn wij ook gespecialiseerd in het gebruik van computer VR (VR beleven van achter je computer) en smartphone VR (VR bril waar je je smartphone in plaatst).

Easy2see VR

De Easy2see module maakt het mogelijk om rond te lopen door de virtuele wereld zonder gebruik te maken van een controller of toetsenbord, in plaats daarvan gebruik je je eigen benen en de Easy2see module. Deze methode geeft je het beste gevoel van de afstanden en ruimtes binnen je ontwerp, dit omdat je de afstanden écht loopt.

missie

Wij zijn hét virtual reality platform voor de architectuur in Nederland. Om dit te bereiken specialiseren wij ons niet in één vorm van VR, maar specialiseren wij ons in zoveel mogelijk verschillende VR mogelijkheden. Wij zijn dé plek voor al je VR wensen, voor zowel je smartphone als je computer.

werkwijze

Om rond te lopen in de virtuele wereld moet eerst een 3D model gemaakt worden. Je kan je eigen 3D model aanleveren, deze zal Easysee vervolgens optimaliseren voor VR. Of kan je er voor kiezen om Easysee een 3D model voor je te laten maken aan de hand van de door jouw aangeleverde schetsen en tekeningen.

de apparatuur die wij voor u inzetten

Easysee product

Oculus Rift

Easysee product

HTC Vive

Easysee product

Gear VR

Easysee product

Cardboard

Easysee product

Gear 360

Easysee product

Omni Virtuix

Easysee product

Easy2see module

De Oculus Rift is een virtual reality bril die het mogelijk maakt om ‘in’ de virtuele wereld rond te kijken. De bril meet de bewegingen van je hoofd en gebruikt deze bewegingen vervolgens om rond te kijken. De Oculus Rift wordt samen met de Easy2see module gebruikt om onbeperkt vrij rond te kunnen lopen.

Voor de Oculus Rift maken wij gebruik van een VR-ready computer.

De HTC Vive een virtual reality bril die het mogelijk maakt om ‘in’ de virtuele wereld rond te kijken. De bril meet de bewegingen van je hoofd en gebruikt deze bewegingen vervolgens om rond te kijken. De HTC kan gebruik maken van een opstelling van sensoren waardoor het mogelijk wordt om je in een beperkte ruimte (5×5 meter) vrij te bewegen.

Voor de HTC Vive maken wij gebruik van een VR-ready computer.

De Gear VR is een smartphone virtual reality bril waarmee je om je heen kan kijken in een virtuele omgeving. De bril maakt gebruik van je smartphone om rond te kunnen kijken. Je kan met de Gear VR niet vrij rondlopen. De kwaliteit van de beelden is bij de Gear VR lager dan bij de Oculus Rift of HTC Vive, dit omdat de bril beperkt wordt door de mogelijkheden van je smartphone.

Voor de Gear VR maken wij gebruik van een geschikte Samsung telefoon.

De Cardboard is een smartphone virtual reality bril waarmee je om je heen kan kijken in een virtuele omgeving. De bril maakt gebruik van je smartphone om rond te kunnen kijken. Je kan met de Cardboard niet vrij rondlopen. De kwaliteit van de virtuele omgevingen is bij de Cardboard lager dan bij de Oculus Rift of HTC Vive, dit omdat de bril beperkt wordt door de mogelijkheden van je smartphone.

Voor de Cardboard maken wij gebruik van een smartphone die geschikt is voor VR.

De Gear 360 is een camera waarmee je 360° foto’s en video’s kan maken. Deze foto’s en video’s kan je vervolgens bekijken met een virtual reality bril (Oculus Rift, HTC Vive, Gear VR en de Cardboard). Je kan bij deze methode vanaf één vaste plek om je heen kijken en niet rond lopen.

Voor de Gear 360 maken wij gebruik van een computer of een geschikte Samsung telefoon.

De Omni Virtuix is een apparaat die het mogelijk maakt om je eigen lichaam te gebruiken bij het lopen door een virtuele wereld. Tijdens het lopen in de Omni Virtuix blijf je op dezelfde plek in een ruimte staan, dit in tegenstelling tot het lopen met de Easy2see module waarmee je je door een ruimte heen beweegt. Met de Omni Virtuix wordt het mogelijk om in een kleine ruimte (bijv. een kantoor) toch grote afstanden door een virtueel ontwerp te lopen. Tijdens het lopen in de Omni Virtuix draag je een harnas en speciale schoenen.

Voor de Omni Virtuix maken wij gebruik van een VR-ready computer en virtual reality bril (Oculus Rift, HTC Vive).

De Easy2see module is door Easysee zelf ontwikkeld en maakt het mogelijk om je eigen lichaam te gebruiken bij het lopen door een virtuele wereld. Tijdens het lopen met de Easy2see module beweeg je je door de ruimte heen, dit in tegenstelling tot de Omni Virtuix waarmee je op één plek blijft staan. De afstand die je loopt in de virtuele wereld is gelijk aan de afstand die je loopt in de echte wereld, dit zorgt er voor dat je een zo realistisch mogelijk gevoel krijgt van afstanden en formaten.

Om met de Easy2see module te kunnen lopen maken wij gebruik van de Easy2see module en een Oculus Rift.